2310 558165 info@noimatherapy.gr

Βιβλία για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση – Για μικρά παιδιά.. Από Χριστοδουλάκη Ιωάννα, Ψυχολόγος

NOHMA 

BLOG

Πως γεννιούνται τα παιδιά

Εκδότης : ΠΑΤΑΚΗΣ, Συγγραφέας : Φίλιππος Μανδηλαράς
Pws_genniountai
Η πρώτη φορά που μου γεννήθηκε η απορία για το πώς γεννιούνται τα παιδιά ήταν όταν πήγαινα    νηπιαγωγείο. Δεν ξέρω πώς και γιατί, αλλά μια μέρα, εκεί που ζωγραφίζαμε τον εαυτό μας, σήκωσα το  χέρι  και ρώτησα την κυρία Χριστίνα: «Πώς γεννιούνται τα παιδιά, κυρία;».
Οι συμμαθητές μου έσκασαν στα γέλια. Η κυρία Χριστίνα χαμογέλασε. «Από την κοιλιά της μαμάς τους,      Κωνσταντή» μου απάντησε. Από τότε έχω μάθει ότι τα παιδιά γεννιούνται, βέβαια, από την κοιλιά της  μαμάς  τους, αλλά όχι έτσι, στην τύχη. Κάτι γίνεται πιο πριν, που, για να το μάθω, χρειάστηκε να ψάξω πολύ. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή…
ISBN: 9789601626277 , Σελίδες: 64
 

Τα μωρά δεν τα φέρνει ο πελαργός

Εκδότης : ΠΑΤΑΚΗΣ ,Συγγραφέας : H. Harris Robie
Pelargos

 Τα μικρά παιδιά ρωτούν τόσο πολλά για το σώμα τους, για το τι διαφοροποιεί ένα κορίτσι  από ένα αγόρι και για το πώς κι αυτά τα ίδια ήρθαν στη ζωή. Είναι πολύ περίεργα.

 Το βραβευμένο συγγραφικό και καλλιτεχνικό δίδυμο των Ρόμπι Χάρρις και Μάικλ  Έμπερλυ, με ένα βιβλίο γραμμένο σε απλή γλώσσα, με ευχάριστη εικονογράφηση, και  σαφείς και επιστημονικά ακριβείς πληροφορίες, απαντά σε όλες αυτές τις ατέρμονες και  απολύτως φυσιολογικές ερωτήσεις των παιδιών.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά από 4 ετών και άνω να γνωρίσουν το σώμα τους και να νιώσουν περήφανα και άνετα γι’ αυτό. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με άνεση από τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους βιβλιοθηκονόμους και τους επαγγελματίες υγείας, μαζί με τα παιδιά.

ISBN: 9601619682
Σελίδες: 60

Η μαμά γέννησε ένα αυγό

Εκδόσεις Πατάκη
Συγγραφέας: Cole, Babette’

bf3de390-d9f8-43d9-9fc5-0d9ade2697e4_8

 Η φαντασία των γονιών ξεπερνάει αυτή των παιδιών μπροστά στην αμηχανία τους να απαντήσουν στα  παιδιά για την προέλευσή τους. Ένα βιβλίο απαραίτητο, που λύνει όλες τις απορίες των παιδιών για την  προέλευσή τους.
ISBN: 9603600903
Σελίδες: 36 Ημερομηνία τελευταίας έκδοσης: 07/08/2008
 
 

Θέλω να μάθω για το σεξ

Συγγραφέας: Συλλογικό, Εκδόσεις Καστανιώτη

Thelo_na_matho

 Το Θέλω να μάθω γα το σεξ βοηθάει τα μικρά παιδιά να προσεγγίσουν το θέμα του σεξ με τρόπο απλό,  τρυφερό και ξεκάθαρο. Αποτελεί επίσης ένα πολύτιμο βοήθημα για τους γονείς και τους προσφέρει τις  κατάλληλες απαντήσεις στις παιδικές απορίες που δημιουργούν αμηχανία. Το βιβλίο πραγματεύεται  ζητήματα όπως οι συναισθηματικές και σεξουαλικές σχέσεις, οι ανατομικές διαφορές μεταξύ αντρών  και των γυναικών, οι μεταβολές του σώματος στην εφηβεία, η γονιμοποίηση και η εγκυμοσύνη , ο  τοκετός ή οι εσφαλμένες απόψεις γύρω από το σεξ. Με έξοχη εικονογράφηση, το βιβλίο αυτό, έργο  μιας ομάδας Ισπανών που ειδικεύονται σε θέματα κλινικής σεξολογίας, είναι ένας άριστος οδηγός για  να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους, μαθαίνοντας ταυτόχρονα να ανακαλύπτουμε τις βιολογικές διαφορές και τις ψυχολογικές ιδιαιτερότητες που μας καθιστούν μοναδικούς.
ISBN: 960-03-4592-9
Έτος έκδοσης: 2008
 

Κουβεντιάζοντας για το σεξ

Kouventiazontas Κουβεντιάζοντας για το σεξ με τα μικρά μας παιδιά Ένα χρήσιμο εργαλείο των γονιών για τη  σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους
Κύριος συγγραφέας Morris, June
Εκδόσεις Θυμάρι
Ημερομηνία έκδοσης
Σελίδες 197
ΙSBN:9789603490760
 
 

Σύντομη περιγραφή

Με ποιους άλλους τρόπους μαθαίνουν τα παιδιά για το σεξ – εκτός απ’ αυτά που ακούνε στις παρέες τους, ή απ’ τις ερωτήσεις που κάνουν; – Τι να τους πούμε, όταν μας κάνουν πραγματικά δύσκολες ερωτήσεις; – Χρειάζεται να χρησιμοποιούμε τις κανονικές λέξεις (της ανατομίας), όταν αναφερόμαστε στα γεννητικά όργανα; – Τι ι κάνουμε, αν εμείς θέλουμε να μιλήσουμε για το σεξ, αλλά τα παιδιά μας δεν δείχνουν να ενδιαφέρονται; – Και τι να κάνουμε, όταν τα παιδιά έχουν απορίες, θέλουν να τους εξηγήσουμε, αλλά εμείς ντρεπόμαστε να μιλήσουμε; Οι γονείς δεν ξέρουν πότε είναι αρκετά μεγάλα τα παιδιά τους για να τους πουν «την αλήθεια για το σεξ». Ωστόσο, τα παιδιά είναι απαραίτητο να μάθουν, και πιστεύουν ότι οι γονείς τους είναι οι πιο σοφοί άνθρωποι για να τους μεταδώσουν αυτές τις γνώσεις. Τα σκίτσα που το πλουτίζουν διευκολύνουν τη συζήτηση και κάνουν ευχάριστη την ατμόσφαιρα. Το βιβλίο είναι έτσι δομημένο ώστε να «λύνει τα χέρια» των γονιών που νιώθουν δέος μπροστά στο καθήκον της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης των παιδιών τους. Τους προσφέρει πολλές και χρήσιμες πληροφορίες, τρόπους χειρισμού δύσκολων καταστάσεων, απαντήσεις στις ερωτήσεις που συνήθως κάνουν τα μικρά παιδιά, αλλά και στις δικές τους απορίες. Η συζήτηση γίνεται σε γλώσσα κατανοητή από τα παιδιά.

Τι μπέρδεμα

Ti_mperdema

ISBN: 9789602247747 ,

Εκδόσεις: Σύγχρονη Εποχή

Συγγραφέας: Pilar Migallón Lopezosa

 

Γονείς και παιδί

Goneis_PaidiΓενικές πληροφορίες

Eκδότης: Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Σειρά: Ψυχολογία ,Μορφή: Μαλακό εξώφυλλο ,Έτος έκδοσης: 2006
Αριθμός σελίδων: 253 ,Κωδικός ISBN: 9601411720 ,Διαστάσεις: 21×14

Περιγραφή

Η σεξουαλικότητα του παιδιού μέχρι τα δώδεκά του χρόνια αγνοείται από ένα μεγάλο ποσοστό γονιών, που πιστεύουν ότι η σεξουαλική συμπεριφορά του παιδιού τους ξεκινά στην εφηβεία. Και όμως, τα μηνύματα της παιδικής σεξουαλικότητας αρχίζουν από τη γέννηση του παιδιού μας, και προσπαθεί μέσα από αυτά να επικοινωνήσει μαζί μας. Δεν είναι λίγες οι φορές που παρεξηγούμε τη στάση του παιδιού μας ως προκλητική ή μη φυσιολογική, ενώ αρκετά συχνά τρομάζουμε και αντιδρούμε με άσχημο τρόπο μέσα στον πανικό που μας κυριεύει, γιατί η άγνοια και η παρανόηση είναι ο εχθρός που απειλεί τη σχέση του μαζί μας.
Το παιδί μέχρι την εφηβεία του ψάχνει και αναζητά με περιέργεια τη σεξουαλικότητά του, τη σχέση του με το φύλο του, αλλά και με το αντίθετο φύλο. Η σημασία της σεξουαλικής του εξέλιξης απαιτεί την κατανόηση, τόσο από την πλευρά της μητέρας, όσο και από την πλευρά του πατέρα, που μόνο η σωστή πληροφόρηση και η γνώση μπορούν να δώσουν, ώστε να γίνουν ο πραγματικός οδηγός για τη συναισθηματική στήριξη του παιδιού τους.
Τα λάθη που κάνουμε σήμερα στη συμπεριφορά μας ως σύντροφοι και γονείς αναφορικά με τη σπουδαιότητα της ανατροφής του παιδιού μας μπορεί αύριο να σημαδέψουν τον ψυχικό του κόσμο ως ενηλίκου και γονιού του δικού του παιδιού.
Απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα
ISBN: 9789601411729 , Εκδόσεις: Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Συγγραφέας: Θάνος Ε. Ασκητής
 

Πώς να μιλήσετε στα παιδιά σας για το σεξ

Ένας οδηγός για γονείς παιδιών από 2 έως 11 χρονών

Εκδοτικός Οίκος: LECTOR
Συγγραφέας: Berkenkamp, Lauri

Pws_Na_milisete

 Ο γιος σας, που βρίσκεται στην προσχολική ηλικία, σας ανακοινώνει ότι μόλις μεγαλώσει σκοπεύει να σας  παντρευτεί και να μεταμορφωθεί σε κορίτσι. Η οκτάχρονη κόρη σας, σας πληροφορεί ότι πριν από λίγο είδε  δύο έφηβους να φιλιούνται και τώρα το κορίτσι θα μείνει έγκυος. Ο μεγαλύτερος γιος σας, έντεκα χρονών,  αρνείται να συζητήσει το ζήτημα. Τι να κάνει ο καημένος ο γονιός; Μην ανησυχείτε. Τώρα υπάρχει βοήθεια.
Το βιβλίο «Πώς να μιλήσετε στα παιδιά σας για το σεξ» προσεγγίζει το ζήτημα πρακτικά και από τη σκοπιά της  κοινής λογικής. Προσφέρει βοήθεια στους γονείς με παιδιά που βρίσκονται σε διάφορες ηλικίες και στάδια  ανάπτυξης, προτείνοντας τους τρόπους για να μιλήσουν στα παιδιά τους για ένα ζήτημα που φέρνει πολύ κόσμο σε δύσκολη θέση. Το βιβλίο «Πώς να μιλήσετε στα παιδιά σας για το σεξ» βοηθά επίσης τους γονείς να κατανοήσουν τι είναι σε θέση να μάθει το κάθε παιδί ανάλογα με την ηλικία και το στάδιο ανάπτυξης στο οποίο βρίσκεται, τι πρέπει να γνωρίζει και πώς πρέπει να του το πουν.
Έτος έκδοσης: 2005
Σελίδες: 137
ISBN: 9789606621116
 

Το βιβλίο του Σεξ

Εκδότης: Κέδρος
Συγγραφέας: Pavanel, Jane

To_vivlio_touSex
 Ένας πλήρης οδηγός για εφήβους… και όχι μόνο
Απαντήσεις για κάθε τι που ένας έφηβος θέλει να μάθει αλλά ντρέπεται να ρωτήσει.

 Ένας οδηγός γραμμένος με μορφή λεξικού όπου η συγγραφέας δίνει συνοπτικές απαντήσεις  σε ζητήματα που απασχολούν τους νέους και διαψεύδει μύθους γύρω από αυτά.
 Σε κάθε λήμμα υπάρχουν χρήσιμες πληροφορίες.
ISBN: 960-04-2382-2
Έτος Έκδοσης: 2004
Σελ.: 213

 

Κάτι αλλάζει…

Ένας διαφορετικός οδηγός γύρω από τη σεξουαλικότητα

Εκδότης : ΠΑΤΑΚΗΣ
Συγγραφέας : Ελέν ΖΕΠ,Μπρυλλέρ

Kati_allazei

 Στο βιβλίο αυτό βρίσκουν τις απαντήσεις τους όλα τα ερωτήματα που απασχολούν τα παιδιά από 9 έως 13  χρόνων καθώς αρχίζουν να ανακαλύπτουν τον έρωτα και τη σεξουαλικότητα. Θέματα όπως η γέννηση, η  εφηβεία, η αντισύλληψη, περιγράφονται με απλά λόγια και σχολιάζονται με το ανατρεπτικό χιούμορ του  ανεπανάληπτου Titeuf, ενώ και η εικονογράφηση του βιβλίου είναι εμπνευσμένη από το δημοφιλές κόμικ.
O Titeuf, ένα από το πιο αγαπημένα και ξεκαρδιστικά κινούμενα σχέδια,δημοφιλέστατος σε πολλές χώρες  της Ευρώπης, είναι ένα αγοράκι με κεφάλι σαν αυγό και ξανθό τσουλούφι, δημιούργημα του  σκιτσογράφου Zep. Βρίσκεται στη δύσκολη προεφηβική ηλικία και φυσικά κάνει του κεφαλιού του, κόντρα στις παράλογες γι’ αυτός βουλήσεις των μεγάλων και του ακατανόητου κόσμου τους.
Στο Κάτι αλλάζει… ο νεαρός Titeuf, με το ιδιαίτερο χιούμορ του και μιλώντας τη γλώσσα των παιδιών στην ηλικία του, θέτει ερωτήματα όπως τί σημαίνει «κάνω έρωτα», πώς είναι το σώμα των κοριτσιών, πώς είναι το φιλί στο στόμα, και τα συζητάει με τους φίλους του μέσα από ξεκαρδιστικούς διαλόγους!
ISBN: 9789601611532
Σελίδες:96